Virtuele Multi

 

Hallo geocacher, een beetje zin en tijd voor een viruele rondrit door het westelijke gedeelte van Schouwen-Duiveland? Door via Google Maps/Earth en Streetview deze rondrit te maken kan je de TB code van mijn cachemobiel discoveren op de website van geocaching.com. Ga je mee? Stap dan in en we vertrekken vanaf de parkeerplaats bij het busstation. Onderweg verzamelen we de nodige gegevens, 26 stuks en je ziet meteen wat van de mooie omgeving, veel plezier.

 

 

 

We beginnen hier:   N51° 43.720    E003° 46.375           LET OP: GEBRUIK DE GOOGLE MAPS KAARTEN VAN 2018

 

We rijden de parkeerplaats af en slaan rechtsaf de weg op langs het busstation.
We komen bij een rotonde en gaan deze driekwart rond, oftewel linksaf. We rijden hier een stuk rechtdoor en passeren een rode brievenbus, direct gevolgd door een doodlopende weg voor auto's aan de rechterkant. Je staat nu een paar meter voor een splitsing en je ziet hier aan de rechterkant een huis met daarvoor een blauw/bruin bord. Op het blauwe gedeelte staan een wegnummer en 3 campings. Onderaan op het bruine gedeelte staat een galerie. Neem van het 3e woord van de middelste camping de woordwaarde en stapeltel tot 1 cijfer, dit is A.

 

We vervolgen onze weg in de richting van deze camping, rechtdoor dus.
Op een gegeven moment staat er aan de linkerkant voor een wit gebouw een grote witte vrachtwagen. Op de voorkant van de truck staan in een blauw vlak een wit cijfer en een witte letter. We nemen alleen het cijfer, dit is B.

 

We rijden door en gaan de eerste mogelijkheid linksaf, een beetje off-the-road. We rijden door tot het eind en gaan dan weer rechtsaf de verharde weg op. We passeren een kleine auto en zien vervolgens aan de rechterkant een vakantiepark waar het samen genieten is. Bij de ingang van dit park zie je 2 vlaggenmasten en een blauw welkomsbord met de naam van het park. Neem van het eerste woord van de naam de woordwaarde en stapeltel dit tot 1 cijfer, dit is C.

 

Helaas hebben we nog geen vakantie dus rijden we weer verder tot we bij het einde van de weg komen. We gaan hier maar rechtsaf, want de weg linksaf loopt dood. Aan het einde van deze weg slaan we linksaf. We passeren een rode Mercedes en bij de splitsing houden we links aan. We blijven rechtdoor rijden tot aan de stoplichten. We steken het kruispunt over en komen in het centrum van een toeristische plaats. We passeren de kerk, die staat aan de linkerkant en gaan dan bij de splitsing rechtsaf. We komen langs een huis aan de rechterkant dat in de steigers staat. Op het hek voor dit huis hangt een groot wit bord met een afbeelding. Welk dier zie je op dit bord? Neem de woordwaarde en stapeltel tot 1 cijfer, dit is D.

 

We rijden weer verder en komen o.a. langs een fietsverhuur, tankstation en een kerk aan de rechterkant. Vlak na de kerk zit aan de linkerkant een bakkerij. Boven de ingang hangt een tekst aan de muur met de tekst: Zeeuwsch Gevulde …….. en Profetenbrood. Neem de woordwaarde van het ontbrekende woord (stippellijn) en stapeltel tot 1 cijfer, dit is E.

 

We rijden weer verder en volgen de bocht naar links en houden links aan. Bij de volgende bakkerij houden we op de splitsing rechts aan langs de zwart/witte paaltjes. Bij de volgende splitsing houden we links aan richting het strand en blijven vervolgens een heel stuk rechtdoor rijden langs de kampeershop en een groot aantal vakantieparken. We passeren een grote groene vrachtwagen uit Almelo en blijven rechtdoor rijden. Op een gegeven moment zie je voor een camping aan de rechterkant een geel/oranje vliegtuig met daarop een nummer. Het laatste cijfer is F.

 

We vervolgen onze weg en komen aan het einde van de weg op een groot kruispunt. Hier gaan we rechtsaf. We blijven deze weg volgen en komen aan het eind op een rotonde. We nemen de rotonde driekwart en slaan de weg links van de brasserie in. We rijden rechtdoor tot de horecagelegenheid aan de linkerkant waar de Belgische, Duitse en Nederlandse vlag wapperen. Welk huisnummer zie je hier onder de Belgische vlag? Stapeltel dit nummer (zonder letter) tot 1 cijfer, dit is G.

 

We gaan hier direct rechtsaf, dus de weg tegenover de Belgische vlag. We volgen deze weg en rijden dit dorp weer uit. Op het kruispunt, waar je recht voor je een viaduct ziet, gaan we linksaf. We volgen deze weg, maar pas wel op in de scherpe bocht naar links. We passeren twee mensen die hun hondjes aan het uitlaten zijn. Hoeveel hondjes zie je? Dit is H.

 

We rijden weer verder rechtdoor en aan het eind van de weg gaan we rechtsaf en daarna meteen weer linksaf de N-weg op. Deze blijven we een heel stuk volgen en gaan bij de eerste rotonde gewoon rechtdoor. We komen een lichtblauwe vrachtwagen tegen. Op de zijkant van de oplegger staan 3 grote letters met daarachter Transport. De letterwaarde van de laatste letter is I.

 

We rijden weer door en bij de rotonde gaan we niet richting Zierikzee of Rotterdam maar nemen we de eerstvolgende afslag. We volgen de weg en gaan bij de volgende rotonde rechtsaf. Hierna gaan we meteen weer rechtsaf, achter de grijze auto aan. We volgen deze weg, wel even oppassen op de grote rode vrachtwagen die ons tegemoet komt. We gaan nog steeds rechtdoor en zien op een gegeven moment aan de linkerzijde een weg waar je niet in mag met de auto. Rechts daarvan zie je een aantal grote stenen in een cirkel met roodachtig grint. Hoeveel stenen zie je hier? Deel het aantal stenen door 3 en je hebt J.

 

We rijden weer verder rechtdoor, waar de 2 fietsers ook heen gaan en aan het einde van de weg gaan we linksaf. We gaan rechtdoor en rijden een dorp in. Op de splitsing houden we rechts aan, je ziet de kerk aan de linkerkant. Voor een huis met een paar stoelen voor de deur zijn een paar kinderen aan het spelen. Wat is de kleur van de kussentjes in de stoelen? Neem de woordwaarde van de kleur en stapeltel tot 1 cijfer, dit is K.

 

We gaan bij dit huis rechtsaf en bij het kruispunt rechtdoor. Aan het einde van de weg gaan we rechtsaf de N-weg op en direct weer linksaf. We rijden rechtdoor, passeren een fietstoerist en zien een meisje op een paard. Bij de kruising gaan we rechtdoor en verderop is het oppassen voor een paar fietsers en een loslopende hond. Bij het kruispunt gaan we rechtsaf. We rijden over de brug en gaan bij de eerstvolgende mogelijkheid linksaf, pas op de fietsers hier. We volgen deze weg en gaan met de scherpe bocht mee naar rechts. Niet veel verder zie je aan de rechterkant een groot bord staan. Hoeveel luxe chalets worden er hier gebouwd? Stapeltel tot 1 cijfer, dit is L.

 

We rijden weer verder en gaan bij de molen rechtdoor. (Streetview doet hier een beetje moeilijk en moet je waarschijnlijk even terug naar Google Maps om een stukje verder op deze weg Streetview weer aan te klikken). We rijden gewoon rechtdoor dus tot we bij een rotonde komen. Die gaan we driekwart rond, linksaf dus. We blijven deze weg volgen en komen o.a. langs een chalethandel en komen we twee campers tegen, een blauw-witte en een beige camper. We rijden vervolgens langs een bushalte aan de rechterkant. Na deze bushalte slaan we de 2e straat rechts in. Als we deze straat ingereden zijn zien we in de bocht recht voor ons een voormalige kerk. Dit was tevens een Lost Place waar GC Rogier met zijn zoon Bas een vlog van hebben gemaakt en deze leuke vlog, van 9 minuten en 19 seconden, is in November 2018 op YouTube gezet. Wat is de titel van deze vlog? Neem de woordwaarde van het eerste woord en stapeltel dit tot 1 cijfer, dit is M.

 

We rijden weer verder en doen even iets wat niet mag. Je mag hier niet inrijden maar gokken het erop en doen het toch. We volgen deze straat, gelukkig ging het goed en aan het einde van deze straat gaan we linksaf. We rijden onderaan de dijk rechtdoor en aan het einde van de weg gaan we rechtsaf. Vervolgens gaan we op de splitsing linksaf en vervolgens aan het einde van de weg rechtsaf. We zien aan de rechterkant een groot water en een kleine jachthaven. Iets verderop wordt het tijd om wat te eten. We stoppen bij de groene snackwagen met de vele vlaggen en bestellen een portie van datgene wat op de zijkant van de bus in grote letters vermeld staat, namelijk de "Verse ……………". Neem de woordwaarde van het ontbrekende woord op de stippellijn en stapeltel tot 1 cijfer, dit is N.

 

Als onze buik gevuld is gaan we weer verder en vervolgen onze weg. We rijden verder langs het spoor van de stoomtrein. We rijden de afslag "Middelplaat" voorbij en gaan bij de eerstvolgende mogelijkheid rechtsaf en rechtdoor over het spoor. Op de splitsing gaan we linksaf en passeren een wit busje. Bij de eerste verkeersdrempel die we tegenkomen, pas hier op voor de mensen op de fiets met 4 wielen, staat aan de rechterkant een gebouwtje. Op de dakrand staat aan de linkerkant een nummer. Stapeltel dit nummer tot 1 cijfer, dit is O.

 

We rijden weer door, blijven steeds links aanhouden en de weg volgen en we passeren nog twee van diezelfde gebouwtjes. We komen bij een splitsing, hier staat een blauw-wit bord met een verwijzing naar een camping en we gaan hier naar links. Aan het einde van de weg gaan we linksaf en de spoorwegovergang over. Direct na de spoorwegovergang zie je een advertentiezeildoek op de hekken aan de rechterkant met hierop een zeilboot. Het laatste cijfer van het telefoonnummer is P.

 

We gaan weer door en vervolgen de weg rechtdoor tot je bij de stoplichten komt. Hier ga je rechtdoor en vervolgens met de bocht mee naar links. Aan de linkerzijde zie je een gebouw met grote gaten erin. Hoeveel gaten zitten er in 1 zijde van het gebouw? Dit is Q.

 

We kruisen het fietspad en gaan bij de splitsing linksaf. We volgen de weg naar beneden en gaan op de splitsing, bij de witte camper, linksaf. We komen langs een houten strandtent op palen. Voor de loopbrug naar deze strandtent staat een groot geel nummer op een houten paal. Stapeltel dit nummer tot 1 cijfer, dit is R.

 

We rijden een stuk door en genieten ondertussen van de zee. We komen langs een groen hekwerk aan de rechterzijde bij een sluis. Hier kan je regelmatig zeehondjes spotten dus we kijken even. Hier wordt ook altijd Concert at Sea gehouden. Helaas zien we geen zeehondjes dus gaan we verder. De weg loopt iets naar boven en daar komen we bij een oversteekplek voor fietsers. Hier staan rood-witte hekken met waarschuwingsborden met een wit onderbord. Op dit onderbord staat een tekst van twee woorden. Neem de woordwaarde van het laatste woord en stapeltel dit tot 1 cijfer, dit is S.

 

We vervolgen en rijden langs een parkeerplaats met een horecagelegenheid. We gaan over een brug met lange witte relingen. Na deze brug gaan we rechtsaf en onderaan bij de splitsing gaan we linksaf. Vervolgens gaan we na de bushalte direct bij het parkeerbord rechtsaf de weg in die naar boven loopt richting parkeerplaats. Hier zie je na de mindervalideplaatsen weer een groot geel nummer op een houten paal. Stapeltel dit nummer tot 1 cijfer, dit is T.

 

We rijden de weg verder uit en onderaan de weg gaan we bij de splitsing rechtsaf. We gaan nu een heel stuk rechtdoor en komen aan het eind bij een pension-café-restaurant, waar alle kamers vol geboekt zijn. Hoeveel groene ingeklapte parasols zie je hier op het terras, dit is U.

 

We vervolgen de weg naar links en blijven deze weg rechtdoor volgen. Op een gegeven moment zie je aan de rechterkant een hotel, een wit gebouw. Hoeveel vlaggenmasten, met vlag en zonder vlag, zie je hier? Dit is V.

 

We rijden rechtdoor het dorp in. Voor de kerk gaan we rechtsaf en daarna gaan we weer rechtsaf. Hier zie je voor de twee blauwe zonneschermen aan de rechterkant een paal met een beveiliginscamera staan. Hier staan ook een aantal houten plantenbakken. Hoeveel plantenbakken staan hier, dit is W.

 

We rijden rechtdoor en houden bij de splitsing links aan, langs de supermarkt door het drukke centrum. Op een gegeven moment zie je aan de rechterkant een rode snackwagen staan bij een kleine parkeerplaats. Op deze rode snackwagen staat vermeld wat hier elke dag zelfgemaakt en vers verkrijgbaar is. Neem de woordwaarde van het laatste woord en stapeltel dit tot 1 cijfer, dit is X.

 

Iets verderop kom je langs het duikcentrum en langs het tankstation. Wat is de prijs van een liter benzine of diesel? Neem het laatste cijfer achter de komma, dit is bij beide brandstofsoorten hetzelfde. Je hebt nu Y.

 

Je staat nu ook voor de rotonde, hier ga je rechtsaf. Volg deze weg langs de brandweerkazerne en volg aan het einde de weg naar rechts en weer naar links. Je komt langs de meelfabriek en we eindigen onze rondrit een stukje verder voor de inrit van de camping aan de rechterzijde, waar 4 vlaggenmasten staan met daarop het symbool van deze camping, de kreeft Juultje. Wat is het huisnummer van deze camping en stapeltel dit tot 1 cijfer? Dit is Z.

 

Op deze camping ben ik bij mooi weer regelmatig te vinden en als je deze camping ooit eens in het echt bezoekt kan je de code op mijn cachemobiel wellicht discoveren. Maar als je onderstaande sommetjes oplost en alle opdrachten onderweg goed volbracht hebt kom je ook aan de code en kan je mijn cachemobiel discoveren, succes.

 

N + W + E + B

De uitkomst omzetten en dit geeft de eerste letter van de code.

O + K + A - F

De uitkomst geeft het eerste cijfer van de code.

U + P + V + H

De uitkomst omzetten en dit geeft de tweede letter van de code.

Y + R + Q - Z - M

De uitkomst omzetten en dit geeft de derde letter van de code.

L + C - G - J - T

De uitkomst omzetten en dit geeft de vierde letter van de code.

X + D - I - S

De uitkomst geeft het tweede cijfer van de code.

 

Zet de 6 gevonden uitkomsten nu achter elkaar en je kan mijn cachemobiel discoveren. Gefeliciteerd als dit gelukt is, ik hoop dat je genoten hebt. 


Maak jouw eigen website met JouwWeb